ai website laten maken

3

AI maakt je website

Met ai een website bouwen gaat alles veranderen. Het gebeurd nu!

We ontvangen steeds meer vragen over AI (artificiële intelligentie) omdat het volop in het nieuws is. Als website ontwikkelaars en photoshoppers kijken wij al meer dan 10 jaar naar de opkomst van kunstmatige intelligentie, de ai.

Sinds 2023 is duidelijk zichtbaar dat ai met name bij jongeren, it-ers en nu ook bij andere beroepsgroepen zijn weg heeft gevonden. Dat komt niet zo zeer door het ai nieuws, dat is er al vele jaren. Het echte nieuws is dat ai zich ineens razendsnel ontwikkelt en nu een gemiddelde 80% score haalt.

Met de expotionele groei die ai nu laat zien is het slechts nog maanden of een jaar (schatten wij in) dat het naar 95% nauwkeurigheid zal gaan. Met nog maar 5% niet goed is dat snel met de hand te verbeteren (en daar leert ai weer van) en dus kunnen wij met ai sneller een mooie en goede website maken.

Dat gaat heel snel, binnen een paar minuten is de site al klaar. Daar worden wij zelfs stil van maar gelukkig zien we nog heel veel dingen die onze klanten echt niet zo willen.

Wij zetten ai nu vooral in om de eenvoudige taken te versnellen waardoor die ontwikkeltijd sterk verkort wordt. Dan blijft er meer tijd over voor het design (ui) en ervaring (ux) en gaat de kwaliteit omhoog en de totaaltijd naar beneden. Een professionele website wordt dus door ai beter en goedkoper. 

logo
in less time
in less time
Kan iedereen nu een website maken?

In principe wel. Met ai kan je het maken, editen en zelfs direct de hosting afsluiten om de website op een domeinnaam live te brengen. Maar veel stelt zo’n website niet voor, wat je ziet is wat je krijgt. Bij een goede professionele website komt achter de schermen, wat je niet ziet, heel veel meer code mee om van alles aan te sturen en vooral te meten. Als je niet ziet wat er op je website gebeurd of je site niet goed gevonden wordt door Google, dan heb je dus eigenlijk alleen een mooi plaatje.

Wat kan er allemaal al?

Er kan al heel veel met ai. We zien nu ai aanbieders die zich specialiseren in een toepassingen zoals schrijven, seo, fotobewerking en ook websites. De kwaliteit neemt snel toe en de geproduceerd out-put, meestal content (tekst/afb) wordt steeds beter. De kwaliteit van een ai photo is anno maart 2023 al bijna op het niveau van een echte foto en de ai seo scoort vaak al hoger dan wat wij zelf snel kunnen. Een enorme tijdwinst met nu al heel goed resultaat, en dat gaat steeds sneller nog beter worden. 

Wat zijn de beste ai diensten?

Er zijn nu nog maar een paar grote ai ontwikkelaars. Die bieden hun ai aan it bedrijven die er een toepassing mee bouwen om een online dienst aan te kunnen bieden aan hun doelgroep; studenten, ontwikkelaars, ondernemers, en gewone mensen die bijvoorbeeld snel een lange brief aan oma willen schrijven. Dat scheelt tijd en en maakt haar heel blij . 

Wat kiest de markt?

Met kunstmatige intelligentie kan software uiteindelijk zelfstandig werken, maar nu nog niet. Op dit moment zit het in een fase dat er overal nieuwe AI aanbieders ontstaan en iedereen die nieuwe diensten aan het testen is. De strijdt om de klant is begonnen, dus velen zullen het niet redden en slechts enkele zullen de sterke aanbieders worden. Voor website ontwikkeling zijn het de grote visual builder aanbieders zoals Elementor en Divi die met AI intergratie, een API, starten. Voor design ontwikkeling is Adobe bezig met AI en ook alle andere grote merken moeten nu mee. De aanbieders die AI het beste toegankelijk en bruikbaar maakt, tegen de beste prijs, voor ontwikkelaars zal als winnaar uit de bus komen. Net als bij WordPress zijn het meestal niet de eigenaren van websites maar hun ontwikkelaars die WP gebruiken. De eigenaar heeft er gewoon geen tijd voor, geen zin in en geen kennis van. Websites ontwikkelen met AI zal voornamelijk door ontwikkelaars gedaan worden, verwachten wij. We gaan het zien.

NIEUW BIJ DUODOR

Een website bouwen met ai

Binnen een paar minuten een ai website

Met ai kan je snel een tekst laten schrijven, een foto maken zonder fototoestel en zelfs een website laten maken. Zie hieronder een screenprint van een door ai gemaakte website voor Duodor Websites.

 

ai voorbeeld website

Wij hebben ruim 7 AI websitemakers getest. Op het oog ziet het er soms best aardig uit maar over het algemeen is het qua design jaren terug in de tijd. Dan kost het net zoveel tijd om alles aan te passen als een nieuwe website van Duodor Websites. Bovendien is veel code platte html of java en ook dat is niet echt anno 2024, want er is nog veel meer code nodig. Bijvoorbeeld voor een goede Google ranking positie anders wordt je website bijna niet gevonden. Geen bezoekers = geen klanten.

Onze voorlopige conclusie is: Heel leuk en snel, maar nog zeker niet  professioneel. Hier ga je geen succesvolle website mee maken. Daar is echt meer voor nodig, namelijk alles wat je niet ziet als bezoeker …. de <code> die het verschil maakt tussen jouw website en die van de concurrenten.

De AI voor content creatie en code genereren, zoals code/teksten schrijven en foto’s genereren of bewerken gebruiken wij wél steeds vaker.

 

AI blog

Vraag AI proef aan

NIEUW BIJ DUODOR

Een foto maken met ai

Met ai kan je een foto maken zonder fototoestel. Bijvoorbeeld van een oma.

Om een goed resultaat te krijgen is het duidelijk aangeven van wat je wil belangrijk. Hoe meer detail je opgeeft hoe beter ai het maakt. Die oma ziet er levensecht uit maar bestaat niet als mens. Dat maakt ook niet uit als je een alleen ‘een oma’ nodig hebt en deze oma is ook nog gratis, dus zonder fotokosten !!

Bijvoorbeeld:

Een lieve Nederlandse oma leest brief van kleindochter en wordt daar helemaal blij van.”

 

ai voorbeeld foto
ai voorbeeld foto

Ontvang de beste offerte

Precies de juiste oplossing voor je site, shop & app

Wij zijn geopend

Iedere dag van
8:00 - 22:00 uur

Ons kantoor

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
Bezoek alleen op afspraak

Algemeen