Een goede website of shop staat in de top 10 zoekresutaten


vindbaarheid

Goed gevonden worden maakt het verschil. Je wilt op de eerste pagina. Met SEO of zoek-machine-optimalisatie kom je hoger in de zoekresultaten. Duodor helpt en maakt het vindbaar.


zoekmachine

Een zoekmachine is een programma waarmee informatie gezocht kan worden. Zoekmachines werken met verschillende technieken. Er zijn duizenden zoekmachines. Duodor legt het uit.


horizontaal

De grootste zoekmachines zijn Google, Yahoo, Bing en Baidu. Deze speuren zelf het internet af, slaan het op en vertalen de data naar zoekresultaten op een webpagina. Duodor weet hoe.


verticaal

De kleine zoekmachines zijn meestal gericht op een specifiek gebied. Marktplaats, Funda, Jaap, Gaspedaal zoeken in hun eigen database met vraag en aanbod. Duodor kent ze.


metazoekmachines

De meeste zijn metazoekmachines. Vinden, Zoeken, Paul gebruiken de resultaten van alle grote en bekende zoekmachines. Ze zoeken gelijktijdig in meerdere zoekmachines. Duodor helpt.


zoekfunctie

Een zoekmachine (zoekfunctie) op je website of shop is handig voor bezoekers. Zeker als je veel aanbod hebt. Het schilt tijd en vergroot de kans op succes. Duodor maakt het.


Vindbaarheid website laten vergroten?

lees ook: Je bezoekers zien. Meten is weten!

SEO staat voor Search Engine Optimalisation of Zoek Machine Optimalisatie. Het verbeteren van de vindbaarheid leidt tot een hogere positie in de zoekresultaten. Hoe hoger op de lijst (ranking) hoe groter de kans dat er op geklikt wordt. Niet gevonden worden of een zeer lage positie (op de 2e, 3e pagina) betekent meestal minder bezoekers. Omdat iedereen op de 1e pagina wil staan is SEO big business geworden.

Wat is SEO?

Een goede SEO specialist kan de vindbaarheid en zo de positie verbeteren. Het doel is om bij de belangrijkste zoekmachines in de top 10 zoekresultaten te komen staan. De URL (link naar je site) wordt dan door meer mensen gezien waardoor het bezoek aan je site of shop toeneemt.

Grote zoekmachines indexeren websites en nemen de inhoud (data) op in hun database, de index. Het zoeken gebeurd met algoritmes, parameters, ranking, back linking, etc. Door de meest belangrijke data (criteria) goed in te stellen is je site beter vindbaar en zullen de zoekmachines je hoger in de zoekresultaten weergeven. Ruim 65 - 130 punten hebben invloed op je positie.

Garanties en of hogere posities beloftes bestaan niet. Niemand kan je zomaar op de eerste plek krijgen, hoeveel je ook betaalt. Het vals beïnvloeden van de zoekmachine kan je op de zwarte lijst doen belanden. Net als bij onveilige sites wordt je url geblokkeerd. Of als je site niet smartphone vriendelijk is, of de code sterk veroudert is. Dat laatste zijn zaken die je niet met SEO kan oplossen maar wel van invloed zijn.

SEO kosten

Voor SEO wordt veel geld gevraagd, meestal veel te veel. Als je site NIET bijv. responsive html5 (moderne code) is, NIET veilig en schoon is (https) is en NIET snel in beeld komt (laadtijd) dan heeft SEO beperkte invloed. Dan zal o.a. Google je toch lager waarderen. Duodor checkt het.

Wanneer je titels, koppen, teksten en afbeeldingen de juiste zoekwoorden bevatten heb je de meeste SEO al gedaan. Vervolgens maak je een sitemap, breng je de juiste metatags aan in de code en eventueel een file in de root met instructies voor de zoekmachines. Met een paar uur werk en een aantal gerichte acties kom je al een heel eind. Duodor maakt het in orde.

Is dat nog niet voldoende dan kan je nog tal van dingen doen. Zoals een SEO pagina, Social media (likes) inzetten, Google Maps, YouTube, Linkbuilding (back-linken), etc.

Wil je direct bovenaan staan dan kan je natuurlijk ook gewoon adverteren zoals met Adwords. Dan sta je als sponsor add bovenaan en betaal je per show, view of klik. Duodor regelt het.

Laat mij je site of shop zien en ik kan je direct vertellen het het met je vindbaarheid zit en indien nodig, welke SEO er gedaan kan worden om het te verbeteren. Helemaal gratis en vrijblijvend.