Mobielvriendelijk worden in 2023: Wat u moet weten

feb 27, 2023

Mobile-friendly-blog

Waarom jouw website mobielvriendelijk moet worden in 2023

Een mobielvriendelijke website biedt organisaties in het huidige digitale tijdperk verschillende voordelen. Om te beginnen gebruiken de meeste mensen mobiele apparaten, en het hebben van een mobielvriendelijke website betekent dat de website van uw bedrijf er aantrekkelijk uitziet en goed functioneert op alle mobiele apparaten, inclusief die van uw potentiële consumenten.

Gebruik mobiel in Nederland

In een Nederlands onderzoek gedaan in 2018 kwam naar voren dat 90% van de internetgebruikers een smartphone of tablet bezit. Nog eens 56% van de Nederlandse consumenten gebruikt hun telefoon om websites te openen, online te winkelen en informatie op te zoeken. Een mobielvriendelijke website was dus in 2018 al essentieel om de Nederlandse consument op de digitale markt te bereiken. In 2021 lag dit percentage al op 65%. We kunnen ondertussen wel aannemen dat dit in de aankomende jaren zal groeien.

Er zijn al meer dan 20 miljoen smartphonegebruikers in Nederland, en dat aantal neemt gestaag toe. Dit maakt mobiele telefoons en tablets het meest gebruikte apparaat om toegang te krijgen tot het internet. Het hebben van een mobielvriendelijke website is dan ook essentieel om dit grote aantal mensen te bereiken en te binden. Nederland is een van de meest geavanceerde landen wat betreft het gebruik van mobiele telefoons.

Volgens Statista was de penetratiegraad van mobiele telefoons in Nederland in 2020 135,6%. Smartphone- en tabletgebruik is heel gewoon in het land en mensen houden zich steeds meer bezig met online winkelen, appgebruik en andere activiteiten op hun mobiele telefoon.

Voordelen mobielvriendelijke website

Een mobielvriendelijke website biedt ook gemak. Uw klanten hebben altijd en overal toegang tot uw website, zolang ze een smartphone of tablet met internetverbinding hebben. Dit zorgt ervoor dat ze op elk moment snel producten kunnen kopen, contact kunnen opnemen met uw diensten of informatie kunnen vinden, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Bovendien zijn mobielvriendelijke websites ook geweldig voor SEO. Zoekmachines geven voorrang aan websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, wat betekent dat uw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Vanaf 21 april 2015 geeft Google de voorkeur aan mobiel geoptimaliseerde sites in mobiele zoekresultaten, een fenomeen dat bekend staat als Mobilegeddon. Dit verhoogt het organische verkeer naar uw site, en mobiele gebruikers converteren met een veel hoger percentage dan desktop bezoekers.

Daardoor is een mobielvriendelijke website een geweldige manier om klanten te bereiken en hen het gemak te bieden van gemakkelijke toegang tot uw online winkel of dienst. Bovendien zal de mobiele optimalisatie ervan ook meer klanten naar uw website leiden en de algemene betrokkenheid verhogen.

Mobiele telefoons zijn de meest geprefereerde manier om toegang te krijgen tot het internet in Nederland. Volgens een artikel van Statista hebben mobiele telefoons een marktaandeel van 75% als het gaat om toegang tot het internet. Bovendien wordt verwacht dat het aantal smartphonegebruikers in het land in 2022 11,2 miljoen zal bedragen. Dit is een jaarlijkse stijging van 6,4% van 2018 tot 2019, wat duidelijk maakt dat er een toenemende trend is van mensen die het internet benaderen via hun mobiele apparaten.

Een mobielvriendelijke website is meer dan alleen ervoor zorgen dat uw website er goed uitziet en correct functioneert op een mobiele telefoon. Hij moet ook functies bevatten zoals een gebruiksvriendelijke navigatie, een snelle laadtijd en een app-achtige ervaring. Al deze kenmerken maken het voor mobiele gebruikers gemakkelijker en handiger om te browsen, te winkelen en gebruik te maken van uw online dienst.

Waarom een mobielvriendelijke website

Om ervoor te zorgen dat uw website mobielvriendelijk is, is het belangrijk om responsieve webdesigns te gebruiken, die zich aanpassen aan elk apparaat en schermformaat. Daarnaast moet u uw website optimaliseren voor mobiele zoekmachines en uw afbeeldingen optimaliseren voor lage bandbreedtes.

Door uw website mobielvriendelijk te maken, kunt u uw doelgroep beter bereiken en uw verkoop en leads verhogen. Dit is de reden waarom het hebben van een mobielvriendelijke website essentieel is voor elk bedrijf in Nederland.
Een mobielvriendelijke website geeft een verbeterde gebruikerservaring, wat naast SEO-voordelen kan leiden tot meer leadgeneratie en een betere merkidentiteit.

Een mobielvriendelijke website kan gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te navigeren zijn dan een gewone website, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor klanten. De gebruikerservaring kan aanzienlijk worden verbeterd, omdat de website kan worden ontworpen met mobiele gebruikers in het achterhoofd.

Daarom is een mobielvriendelijke website tegenwoordig cruciaal voor bedrijven, omdat het bedrijven kan helpen een groter publiek te bereiken, zoekmachineresultaten te verbeteren, conversiepercentages te verhogen en uiteindelijk de klanttevredenheid en merkidentiteit te verbeteren.

Kortom, mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en het is belangrijk dat bedrijven een mobielvriendelijke website en/of app hebben om een groter klantenbestand te bereiken en de klanttevredenheid te verbeteren.

Duodor Websites speelt tijdens de ontwikkeling in op de nieuwste trends met betrekking tot mobielvriendelijkheid. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een online sterke zichtbaarheid op mobiele weergave.

Meer weten?

Vraag een gratis consult aan!

Voor meer informatie of advies, neem contact op met Duodor websites.

Duodor Websites