Een goede host zorgt er voor dat een website sneller in beeld komt


hosting

Een goede host of provider zorgt er voor dat een website sneller in beeld komt. De verschillen in prijs - kwaliteit zijn groot. Duodor helpt en kent de beste spelers.


web server

Een goede webserver is snel, goedkoop en betrouwbaar. De meeste staan in een serverfarm of datacenter. NL heeft zeer goede hosters. Duodor weet welke.


mail server

Een goede oplossing voor mail is webmail. Gmail is de bekendste maar bijna alle hosters bieden eigen webmail aan, op NL servers. Duodor kent de veiligste.


ftp server

Een goede oplossing voor bestanden of files is een ftp server. Heb je veel documenten die je ergens moet bewaren? Duodor kent de mogelijkheden.


cloud server

Een goede server kan meer dan alleen een website laten zien. Je kan er een volledige onlinewerkplek of virtual office van maken. Duodor laat zie hoe dat werkt.


virtual server

Een goede server kiezen is soms lastig. Wordt het een Dedicated of Clustered (cloud) Server of een Virtual Private Server? Duodor weet welke je moet hebben.


tips en uitleg begrippen hosting

Hosting website, shop, app nodig?

Duodor helpt je met het vinden van de voor jou beste hosting. Een goede host heeft moderne webservers die jouw website sneller kunnen laden waardoor deze eerder in beeld komt. Zij hebben ook vaak de beste up-time zodat je site 99,89% in de lucht is. Hun support is snel, vakkundig en klantvriendelijk. Goede serverparken of datacenters zijn meestal veiliger voor jouw data en schoner voor het milieu > green label. Vaak zijn dit ook nog de goedkopere hosting bedrijven. Duodor kan zelfs alles voor je uithanden nemen.

Wat doet je provider niet!

De meeste providers geven geen support op je website. Sterker nog, ze plaatsen hem niet eens. Je provider geeft je een stuk schijfruimte en zorgt ervoor dat je domeinnaam daar naar toe verwijst. Zonder een website ziet men niets. Gaat er iets mis met je site of shop dan kan je provider niets voor je doen. Die expertise hebben ze niet in huis. Daarvoor moet je naar een webmaster zoals Duodor.

Hosting kosten

De keuze is zo groot dat je eerst moet bepalen voor welke oplossing je gaat. Vervolgens kies je op basis van prijs-kwaliteit-service de beste hoster/provider. Soms is gratis of goedkoop best ok, maar soms is het echt veel te duur, dus wat is redelijk?

Domeinnaam en webmail € 10,00 tot 29,00 per jaar.
Domeinnaam en website € 15,00 tot 49,00 per jaar.
Cloud server eenvoudig € 120,00 tot 350,00 per jaar.
Virtual Private Server € 250,00 tot 500,00 per jaar.

Prijzen worden vaak in opslag- of schijfruimte, MB, GB, TB berekend. Minder dan 25 GB kan vaak gratis bij Dropbox, etc. Bij meer dan 25 GB is € 0,10 goedkoop en € 0,70 per GB duur. De tarieven dalen terwijl het aantal TB toeneemt. De concurrentie is groot. Duodor weet welke aanbieders je moet hebben. Die zijn veilig en goedkoop.

Vaak is opslag de grote verdiener. Het begint klein maar groeit al snel uit tot vele honderden GB's die per stuk worden doorberekend. Betaal niet meer dan nodig is. Zonde van het geld. Er zijn al aanbieders die 1 - 2 TB "gratis" bij hun clouddiensten bieden.

Het aantal GB -TB schijfruimte dat bij de prijs inbegrepen is verschilt per provider. Tot 2 GB per website (domein) is normaal. Een gewone website is vaak maar een paar MB, tenzij je veel beeldmateriaal hebt.