Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden


www.naam.iets

Een goede domeinnaam registreren is belangrijk. De naam moet uniek zijn en dan blijkt dat veel namen al bezet te zijn. Duodor helpt en kent de beste oplossing.


.nl .com .iets?

Behalve .nl kan je ook kiezen voor .lol .win .cafe of .pizza? Ruim 400+ top level domain extensies zijn beschikbaar. Duodor helpt met het kiezen van de juiste extensie.


domeinbeheer

Heb je meerdere domeinnamen dan kan je vaak veel besparen op de kosten. Registrars concurreren onderling om de beste service en de laagste prijs. Duodor kent ze.


gratis domeinnaam

Een gratis domeinnaam kan ook. Handig voor tijdelijk of hobby maar minder geschikt voor een serieuze site. Het aanbod is groot en verraderlijk. Duodor weet welke.


vastleggen - verhuizen

Het aantal registrars is groot. Het verschil in prijs en kwaliteit ook. Naast registratie van je naam heb je ook een webhost nodig. Duodor weet wie de beste zijn en regelt de verhuizing.


kopen of huren

Domeinnamen kopen of huren is soms een prima oplossing om je doel te bereiken. Wat de juiste prijs is hangt af van een aantal zaken. Duodor kent de details.


tips en uitleg begrippen domeinnaam

Domeinnaam registeren, verhuizen, (ver)kopen

Duodor helpt met het bedenken van je domeinnaam. Een goede naam is goud waard op internet, zeker als je hoog in de zoekresultaten wil staan. Bij welke registrar de naam wordt vastgelegd is ook belangrijk. Goedkoop is meestal zonder webhosting dus alleen de registratie.

Een registrar legt de domeinnaam vast. Een host geeft je ruimte op een webserver. De meeste providers zijn beide en kunnen direct alles voor je activeren. Maar wat ze niet doen is je site maken of beheren. Daar heb je weer een webmaster voor nodig. Duodor regelt het allemaal.

Een domeinnaam verhuizen naar een betere host/provider is soms de beste oplossing om problemen op te lossen en/of te besparen. Vaak wordt het beter, sneller en goedkoper. Overstappen werkt.

Een domeinnaam kopen of verkopen. Dat kan ook. Het voordeel van kopen kan zijn dat je een sterke naam met een lange historie krijgt. De leeftijd van een domeinnaam (datum vastlegging) is ook een seo criteria. Bij een nieuwe registratie begin je op nul.

Domeinnaam kosten

Het aanbod en het verschil in tarieven, voorwaarden, functionaliteit, support en de administratie is groot. Op basis van jouw eisen en wensen weet Duodor snel bij wie je moet zijn. Duodor kan zelfs alles voor je uithanden nemen.

Een registratie (vastleggen) van een domeinnaam kost € 0 tot 10,00 per jaar. Gratis of spotgoedkoop is voor een serieuze domeinnaam meestal geen beste keuze. Wil je ook je eigen email en een website, dan heb je ook hosting nodig. Alles bij elkaar is € 25,00 tot 45,00 per jaar normaal.

Domeinnaam checken

Dat kan je heel gemakkelijk zelf checken. Bij de meeste registrars en providers kan je dat gratis doen. Voor alleen een .nl domeinnaam ga je naar Sidn.nl

Veel registrars bieden ook hosting erbij. De jaarlijkse kosten voor je domeinregistratie, met of zonder email en website verschillen sterk in prijs.